post

Pikavippi

Artikkelin sisältö:

 1. Pikavippi on tarkoitettu paikkaamaan arjen yllättävät rahoitustarpeet.
 2. Pikavippien hintaerot ovat suuret.
 3. Pikavippien plussat ja miinukset.
 4. Etsitkö pikalainaa?
 5. Vakuudeton pikavippi.
 6. Haettu pikavippi on tilillä nopeasti.

Vastauksia aiheeseen:


Pikavippi on tarkoitettu paikkaamaan arjen yllättävät rahoitustarpeet

Pikavippien suosio on jo pitkään ollut nousussa, eikä mikään ihme sillä pikalainan hakeminen on nopeaa ja helppoa. Kun yllättävä rahoitustarve iskee, ei ole aikaa odottaa että saadaan puoltava lainapäätös vaan rahaa on saatava ja heti. Pikavippien hakemiseen ei tarvitse kuin täyttää hakemus ja lainapäätös tulee hetkessä, parhaimmillaan jopa muutamassa minuutissa.

Pikavippi on helppo

Pikavippien suosiosta huolimatta, on niillä myös osittain kielteinen maine ja termi “pikavippi” yhdistetäänkin usein puoskari touhuksi. Osittain se on täysin ymmärrettävää, sillä osa lainojen hakijoista ajautuu 

velkakierteeseen. Tämä ei kuitenkaan ole vippien syytä vaan kuluttajien, jotka eivät osaa pitää tai pitävät heikosti huolta omasta taloudestaan.

Nykyään pikavipit ovat tarkemmin valvottuja ja kohtaavat lakiuudistuksia aiempaa helpommin. vuonna 2013 säädetty lakiuudistus pakotti alle 2000 euron pikalainoihin korkokaton, jonka viitekorko on 50 prosenttia. Korkokatto sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut.

Alempana käsittelemme lisää aiheestaa muunmuassa hintaeroista ja pikalainojen plussista ja miinuksista. Ota siis mukava asento ja jatka lukemista.

Halutessasi voit myös lukea myös lisää eri lainatuotteista, kuten arvosteluja ja kokemuksia pikalainoista.

Uusi lainavertailu avattu uudet pikavipit heti 2019.

Pikavippien hintaerot ovat suuret

Pikalainojen hinnoissa on suuria eroja. Parhaimmillaan pikalaina on “ilmainen” uudelle asiakkaalle, näitä kutsutaan korottomiksi ensilainoiksi. Kalleimmillaan pikavipistä voi joutua maksamaan jopa satoja prosentteja korkoa. Juuri tästä syystä sivumme on olemassa, haluamme tarjota kuluttajalle riippumatonta lainavertailua, jossa autamme kuluttajaa löytämään parhaimman lainan. Sivujemme käyttö on täysin ilmaista, eikä velvoita mihinkään.

Voit halutessasi tässä kohtaa siirtyä vertailemaan tästä linkistä pikalainoja. -Lainavertailun avulla säästät parhaimmillaan jopa tuhansia euroja!

Pikavippien plussat ja miinukset

Koottuna tyypillisimmät plussat ja miinukset:

Plussat

hyvää  Pikavippiä on äärimmäisen helppo hake netistä.

hyvää Lainan tarpeen kohdetta ei kysytä, voit käyttää mihin tahansa.

hyvää Laina maksetaan tilille jopa alle 5 minuutissa, jos pankkisi on sama kuin lainanantajalla.

hyvää Pikavippi voidaan myöntää lähes kenelle tahansa, kunhan luottotiedot ovat moitteettomat.

hyvää Tavallinen pankki ei yleensä myönnä helposti alle 4000 euron lainoja. Pikavipit ovat 50 – 2000 euroa.

Miinukset

miinus Pikavipin voi hakea impulsiivisesti, eli hetken mielijohteesta.

miinus Pikalainojen kustannukset ovat yleensä suurempia tavallisiin lainoihin verrattuna. Tästä syystä kannattaa käyttää sivujemme lainavertailua.

miinus Kevyet lainaehdot tekevät lainaamisesta helppoa myös henkilöille, joiden taloudelliseen tilanteeseen ei laina sovi.

Etsitkö pikalainaa?

Pikalainat kantavat usein otsassaan negatiivista leimaa. Joka tuutista tulvii vippi mainoksia. Tämä aiheuttaa lainojen impulsiivisen ottamisen.

On hyvä muistaa, että lainaa ei kannata hakea hetken mielijohteesta, vaan suunnitella lainanhakeminen. Ennen lainan hakemista, voi olla järkevää lukea lainaopas, jos et ole varma lainan hakemisesta.

Älä myöskään ota uutta pikavippiä maksaaksesi aikaisemmat vippisi pois, kannattaa kääntyä velkaneuvojan puoleen tai keskustella lainojen yhdistämisestä, johonkin edullisempaan lainaan.

Pikalaina on parhaimmillaan tilanteessa, jossa äkillinen rahoitustarve yllättää ja tarvitset lainaa heti ja olet varma, että pystyt maksamaan sen takaisin ajallaan.

Mikä on vakuudeton pikavippi?

Pikavippihän itsessään on vakuudeton luotto.

Pikalaina myönnetään kuluttajille kulutuskäyttöön eikä lainan saaminen vaadi vakuuksia saatikka takaajia.

Pikavipin saamiseen vaikuttaa yleensä kolme asiaa, jonka perusteella hakemus joko hyväksytään tai hylätään.

 • Tulot. Säännölliset tulot auttavat lainan saamisessa, sillä se vaikuttaa luottokelpoisuutesi arvioimiseen. Tulojen suuruus ei sinällään vaikuta päätökseen.
 • Velat. Luotonantaja tarkistaa, onko aikaisemmat velkasi maksettu ajallaan.
 • Maksuhäiriömerkinnät. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä on lainaa erittäin vaikeaa saada, usein jopa mahdotonta. Suomessa maksuhäiriömerkintöjen kanssa ollaan erityisen tarkkana.

Haettu pikavippi on tilillä nopeasti

Lähes kaikki luotonantajat antavat lainapäätöksen hakemukseen lähes välittömästi, varsinkin pikalainoissa tämä prosessi on usein koneellisesti automatisoitu. Jos taustojen tarkistaminen tehdään ilman 

Pikavippi on nopea

koneellista tarkistusta, saattaa siinä kestää hieman pidempään.

Kun olet saanut hyväksytyn lainapäätöksen, maksetaan rahat tilillesi välittömästi.

Rahat ovat käytössäsi lähes välittömästi, jos laina on haettu lainanantajan aukioloaikoina. Muutoin rahat ovat tililläsi seuraavana pankkipäivänä.

Jos käytössäsi on sama pankki, ovat rahat tililläsi muutaman miinutin kuluttua. Jos tarvitset rahat tilille heti, muista tarkistaa, että luotonantajalla on sama pankki kuin sinulla.

Kysymyksiä ja vastauksia

Vastauksia useiten kysyttyihin kysymyksiin.

Miksi pikavippi?

Pikavippi on yleensä suuruudeltaan noin 50 – 2000 euroa. Normaalisti kivijalkapankit eivät myönnä näin pieniä lainoja, jolloin on pakosti turvauduttava vaihtoehtoisiin rahoitusmalleihin. Näistä suosituin on pikavippi. Pikalaina on turvallinen rahoitusvaihtoehto kun tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin ajallaan.

Voiko lainaa saada heti?

Kyllä. Saat lainan heti tilillesi kun olet saanut hyväksytyn lainapäätöksen. Katso, että käytössäsi on sama pankkitili kuin luotonantajalla.

Mitkä  ovat pikavippien todelliset kustannukset?

Pikavippien korko on suurempi kuin tavallisten lainavaihtoehtojen, mutta ota huomioon, että myös takaisinmaksuajat ovat lyhempiä. Tästä syystä ajallaan takaisinmaksettu laina ei saa suurta korkovaikutusta. Pikalainojen kulut usein muodostuvat tilinhoito -ja maksupalkkioista.

Voiko lainaa hakea viikonloppuisin?

Kyllä. Moni luotonantaja siirtää rahat tilillesi myös viikonloppuisin. Moni pikaluotonhakija hakee lainaa juuri viikonloppuisin.

Onko olemassa ilmaista lainaa?

On ja ei. Monet pikavippiyritykset tarjoavat uusille asiakkailleen mahdollisuuden ensilainaan täysin ilman korkoja. Se tarkoittaa sitä, että hakemallesi lainalle ei kerry yhtään kuluja, kun muistat maksaa lainan takaisin ajallaan.

Voinko saada lainaa maksuhäiriömerkinnällä?

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, on lainan saaminen erittäin hankalaa. Jotkin luotonantajat kuitenkin myöntävät lainaa myös maksuhäiriöisille, mutta niiden hakeminen on monimutkaisempaa. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä ja tarvitset lainaa, ole yhteydessä suoraan luotonantajaan.

Mikä on pikavippien ikäraja?

Pikavippien ikäraja on tyypillisesti 18-vuotta. Kaikki luotonantajat eivät kuitenkaan myönnä lainoja 18-vuotiaille. Suurin osa luotonantajista vaatii 20 vuoden ikärajan ja osa jopa 22 vuoden ikärajan. Vertailustamme löydät lainat ikäluokan mukaan. Olit sitten 18 tai 65.

Siirry lainavertailuun –> (PIKAVIPPI HETI TILILLE 2019)

2 thoughts on “Pikavippi

 1. wonderful post, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not notice this. You must continue your writing. I am sure, you have a great readers’ base already!

 2. Thanks for expressing your ideas. Something is that pupils have an option between federal government student loan as well as a private education loan where it can be easier to select student loan debt consolidation than in the federal student loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.